Nyeste opskrifter

DYBRØD RAKU

    Ingredienserne blandes tørt og kommes i vand lidt efter lidt for at undgå klumpning.

    Flydevægt: 45-50

    Sigte: Maskestørrelse 100 (glasuren egnet til sprøjtning). Det kan være nødvendigt først at sigte med maskestørrelse 60.

    Nedenstående opskrift er angivet med enheden procent, da andet ikke er muligt. Den skal læses således: 75 gram fritte + 25 gram pibeler + 8 gram stain + 2 gram bentonite passer til en portion med ca. 70 ml. vand.

    Tilføjet Tirsdag, 05. februar 2013 af Kate Kanstrup

    Vis detaljer |  Debater opskrift

    HVID RAKU / TRANSPERANT

      Ingredienserne blandes tørt og kommes i vand lidt efter lidt for at undgå klumpning.

      Flydevægt: 45

      Sigte: Maskestørrelse 100 (glasuren egnet til sprøjtning). Det kan være nødvendigt først at sigte med maskestørrelse 60.

      Nedenstående opskrift er angivet med enheden procent, da andet ikke er muligt. Den skal læses således: 75 gram fritte + 25 gram pibeler passer til en portion med ca. 70 ml. vand.

      Jeg kalder opskriften HVID RAKU, men den er faktisk en klar glasur, som bliver hvid på hvidt ler.

      Tilføjet Tirsdag, 05. februar 2013 af Kate Kanstrup

      Vis detaljer |  Debater opskrift

      askeglasur

        Farven er vel nærmest grålig, jeg omtaler den gerne "som den grågrumsede Limpopoflod".

        Asken kommer fra flere brændeovne, den er ikke vasket, men sigtet.

        Tilføjet Mandag, 04. februar 2013 af jens kjar jensen

        Vis detaljer |  Debater opskrift

        Leiden sort halvmat

          Jeg har givet glasuren navnet Leiden, fordi jeg fik opskriften af en keramiker i Leiden/Holland.

          Glasuren svigter aldrig! Den kan varieres i det uendelige ved at mindske jernoxyd mængden.

          Tilføjet Mandag, 04. februar 2013 af jens kjar jensen

          Vis detaljer |  Debater opskrift

          "Støbejerns" glasur

            Meget stabil silkemat sort glasur, der har "støbejerns-look".

            Tilføjet Tirsdag, 22. januar 2013 af Claus Domine

            Vis detaljer |  Debater opskrift