Nyeste opskrifter

temmuko

    stabil næsten sort-brun med orange kanter hvor den ligger tyndere. God i overgang med andre glasurer. (Fra CD`s bog)

    Tilføjet Fredag, 12. april 2013 af Ulla Rasmussen

    Vis detaljer |  Debater opskrift

    Klar blank

      Klar blank Grund glasur

      Tilføjet Torsdag, 11. april 2013 af Tommy Lindegren

      Vis detaljer |  Debater opskrift

      R7

        Orange mat stentøjsglasur til 1260°

        Tilføjet Onsdag, 27. marts 2013 af Carsten

        Vis detaljer |  Debater opskrift

        Hawaiian Copper Blue

          Denne semi-glossy glasur, som jeg har fra Gary R. Fergusons bog "Raku Secrets" er drilsk, men også helt fantastisk når den lykkes og changerer i næsten alle regnbuens faver.

          Den skal påføres forholdsvis tyndt, og jeg bruger oftest en natursvamp og påfører 2 lag.

          Glasuren er nem at arbejde med og er ikke tilbøjellig til at bundfælde, når den står, eller løbe under brændingen. 

          Når emnet er færdigbrændt, hvilket jeg vurderer på øjemål*, skal det hurtigt i reduktionsbeholderen, som er foret med lidt savsmuld i bunden og ellers 3-4 lag avispapir - også op ad siderne. Straks der er god ild lukkes med så tætsluttende låg som muligt.

          Efter 7-10 min er spinkle emner sædvanligvis færdigreduceret og kan tages op til luftafkøling.

          Afvaskningen er meget nem, da der er tale om let reduktion i avispapir.

          * Glasuren skal have lagt sig efter at have boblet op, være glat og let svedig-blank at se på og emnet skal synes let transparent.

          OBS - OBS - OBS: Mængde-angivelserne er i gram, selvom der står procent. Men det er ikke muligt at vælge gram ved indtastning.

          Tilføjet Mandag, 11. marts 2013 af Susanne Enøe Hansen

          Vis detaljer |  Debater opskrift

          Lertøjs lithium effektglasur

            Tør lithiums effektglasur. Her indfarvet med blå stain. Prøv andre stains/oxyder for fantastiske effekter. Kan brændes til 1060 gr. C, dog med risiko for at den løber.

            Tilføjet Tirsdag, 05. februar 2013 af Claus Domine

            Vis detaljer |  Debater opskrift