Blødt stentøj 1100-1200°C Orton kegle 03-4 opskrifter

Bronzeglasur

Glasuren bliver sort ved tynd glasering og kan "koge" op med bobler eller løbe ved tyk glasering. Så den kræver måske lidt glaseringsøvelse. Ved rette glasering bliver den halvmat bronze, og kan på give flotte effekter, hvor den løber sammen med en anden blank glasur. Pga det høje mangan indhold kan den ikke anbefales til brugsting.

af Claus Domine

Materialer
49 Procent Mangandioxid, 38 Procent Odenwalder, 2 Procent Pibeler TWVD, 2.3 Procent Kvarts, 6.5 Procent Kobberkarbonat, 2.2 Procent Koboltkarbonat

Vis detaljer |  Debater opskrift

Gullig cremefarvet glasur

Gullig cremefarvet silkemat glasur. Bliver violet i kanten, hvor den blandes med en blank kobberglasur.

af Claus Domine

Materialer
6 Procent Fritte 169, 19 Procent Natronfeldspat, 14 Procent Kvarts, 25 Procent Bariumkarbonat, 17 Procent Kaolin, 13 Procent Gerstley borate, 6 Procent Lithiumkarbonat, 8 Procent Rutil, 5 Procent Tinoxyd

Vis detaljer |  Debater opskrift

Krakeléglasur, grøn

Glasuren giver små fine krakeleringer, og er klar grøn i farven på porcelæn.

af Claus Domine

Materialer
10 Procent Kridt, 20 Procent Boraxfritte 169, 70 Procent Nepheline syenite, 0.2 Procent Kobberkarbonat, 0.2 Procent Kromoxyd

Vis detaljer |  Debater opskrift